Trippelboll

SM Silver till Rudbeck i Trippelboll!

Rudbeckianskas skollag i Trippelboll spelade på tisdagen hem silvermedaljerna när finalspelet i Trippelboll avgjordes. Trippelboll är en sport där man spelar innefotboll, innebandy och volleyboll. Lagen är mixade och det sammanlagda resultatet i de tre sporterna räknas ihop.

I den första matchen besegrade Rudbecks IF laget från Storuman med 47-25. Norrlänningarna fick sedan stryk mot det tredje laget i finalspelet, Upplands-Brogymnasiet, med 31-13. Därmed var det klart för en direkt avgörande match om SM guldet mellan Rudbeck och Upplands-Bro.

Rudbeck började bäst och ledde efter fotbollen med 6-3. I innebandyn vann dock Upplands-Bro med 4-2 och ställningen inför den avslutande volleybollmatchen var 8-7 till Rudbeck. I volleybollen var Rudbecks lag lite för svaga och man förlorade volleybollen med 19-11 vilket betydde att Upplands-Bro vann finalmatchen med sammanlagt 26-19.

Mikkiz Koskijev och Simon Johansson fick pris som mest värdefulla spelare i Rudbeck.

Laget till SM finalen i Trippelboll uttaget!

Finalspel tisdag 13 april.

Sista träningen äger rum måndagen den 12 april kl 16.00 i stora gympahallen på Rudbeck. Matchdagen samlas laget kl 09.00 i Bombardier Arena. IF tar med matchställ och ordnar mat.Kallelse ligger i klassfacken och finns på anslagstavlan. I övrigt se nedan

Mauro Quninones          Philip Fredriksson

Oscar Sobel                 Simon Johansson

Jonathan Radvogin       Per Magnusson

Filip Björkman             Patrik Östlund

Hanna Lindgren           Frida Lindgren

Malin Fransson             Jessica Aranius

Johanna Avelin            Stina Wallander

Mikkiz Koskijev            Sarah Gray

SM Finalen i Västerås!

Tisdagen den 13 april spelas 2010 års finalspel i Trippelboll i Västerås. De tre lag som gör upp om medaljerna är Rudbecks IF, Upplands-Bro gymnasiums IF och Luspens Skolidrottsförening från Storuman.

Matcherna kommer att spelas i Bpmbardier Arena enligt följande:

Kl 09.45 Rudbecks IF - Luspens Skol IF

Kl 10.45 Upplands -Bro - Förloraren match 1

Kl 11.45 Vinnaren match 1 - Upplands Bro gymnasium

Matchtid:

Innefotboll 10 minuter - Innebandy 10 minuter - Volleyboll 10 minuter

Mål i fotboll ger 3 poäng-Innebandy 2 poäng - Volleyboll 1 poäng/vunnen boll

Rudbeck klara för SM final!

Rudbecks skollag är klara för ännu ett finalspel i Trippelboll. Vi vann SM 2004 och 2008 och nu är man alltså klara för finalspel igen. Genom en klar seger över Carlforsska med 44-23 kvalificerade man sig. Åkrahällskolan från Nybro skulle också varit på plats i Krisitiansborgshallen men lämnade w.o pga många skador.

Rudbeck inledde med seger i fotboll med 12-0 efter mål av Filip Björkman, Frida Lindgren,Hanna Lindgren och Simon Johansson.

Därefter följde en strålande innebandyinsats av rudbeckianerna där man slog Carlforsska med 14-0.Det var inget annat än lekstuga under långa perioder. Målskyttar var Frida Lindgren 2, Filip Björkman 2, Philip Fredriksson, Pelle Magnusson och Jonathan Radvogin

Inför den avslutande volleybollmatchen ledde vi alltså med 26-0 och matchen var i praktiken avgjord.Tyvärr hade vårt volleybollspel mycket övrigt att önska då vi gjorde en riktigt blek insats. Det blev också förlust med 23-18 i volleboll.

Sammanlagt vann vi alltså med 44-23. Rudbecks coach Gustav Magnusson var nöjd med insatserna i fotboll och innebandy och att man hade en bra inställning trots att Carlforsska var ganska uppgivna i ett tidigt skede.

Nu väntar finalspel mot ett lag från Norrland och ytterligare ett lag från mellansverige.

I trippelboll ger ett fotbollsmål 3 poäng, innebandymål 2 poäng och vunnen boll i volleyboll ger 1 poäng.

Uppdaterad: 05 APR 2011 16:29 Skribent: Per-Ola Olsson

Postadress: