Nyheter från SF

Generalsekreteraren är chef för sex medarbetare på förbundskansliet och ledare för vår påbörjade utvecklingsresa. En viktig del i uppdraget är att få fler att se den skillnad Skolidrottsförbundets verksamhet skapar för barn och unga i hela Sverige.

Skolidrottsbarometern är en undersökning som ger kunskap om förutsättningarna för ungas möjlighet till rörelse i skolan. Undersökningen genomfördes mellan 13-25 mars 2018. Statistiken bygger på totalt 520 svar.

Med hjälp av studenter som läser genusvetenskap på Stockholms universitet, kartläggs taltiden i podiet fördelat på ålder och genus.

Eleverna i Skol-IF har skapat en friluftsdag med OCR-hinderbana för sina skolkompisar, de har drivit egna träningar och varit danslärare på rasterna.

Sofiaskolans Skol-IF i Västerås firade 6 år med ballonger, hoppfest och tårta. Sofiaskolan är en grundsärskola för barn och ungdomar med autismspektrumtillstånd och intellektuell funktionsnedsättning.

Falu kommun väljer att sänka aktivitetsstödet till övriga idrottsföreningar – från dagens 37 kronor till 32 kronor per deltagartillfälle. De omfördelade medlen ska under 2018 istället användas till att stötta Skolidrottsföreningars verksamhet.

Elsas skol-IF är skolidrottsföreningen på Elsa Brändströms skola i Linköping. Styrelsen, som består av nio elever i klass 8 och 9, har gått en utbildning i Unga leder unga med fokus på föreningskunskap och ledarskap.

Folkhälsovetaren Matti Leijon är strategiskt ansvarig för Region Östergötlands folkhälsosatsning Sätt Östergötland i rörelse. På ett tidigt stadium definierade han skol-IF som en viktig del i folkhälsoarbetet.

Farstamodellen – från triangel till rektangel. Ett samverkansprojekt som precis kommit i gång. Stockholmsidrotten, Skolidrottsförbundet, stadsdelsförvaltningen, utbildningsförvaltningen och idrottsförvaltningen är intressenter i projektet.

Gävleborgs Idrottsförbund/SISU har tillsammans med Skolidrottsförbundet under tre år delat på en tjänst där halva tiden lagts på skol-IF med stor framgång.

Dalarnas Idrottsförbund har under 2017 öronmärkt medel för skol-IF som jobbar för att uppfylla Skolidrottsförbundets fyra punkter för en kvalitativt bra förening:

Postadress:
Rudbeckianska Gymnasiets IF - Skolidrott